Pentagon registreert met Nederlandse software

Het Pentagon verzorgt de registratie van zijn ingekochte computers en andere ict-middelen met de mobiele 'asset management'-software van het Nederlandse RAM Mobile Data. Softwaredivisie Navara van die uit KPN voortgekomen telecomaanbieder levert het iuid-programma (individual unique identifier) van de Amerikaanse legertop.

 Iuid moet een eind maken aan de wildgroei van registratiesystemen en -methodes binnen de diverse onderdelen van het Pentagon. Elke groep heeft eigen manieren om de binnenkomende apparatuur, waaronder computers, te registreren en vervolgens te distribueren, te plaatsen en te blijven volgen.

RAM levert zijn Navara Mobility Suite die dient als interface tussen draadloze scanners van Symbol en de software voor bedrijfsmiddelenbeheer van Remedy. De data over de gescande apparatuur (de nieuwe militaire streepjescode met iuid) wordt draadloos doorgegeven aan de backenddatabase van de Remedy-software. Dit systeem werkt ook als er geen directe mobiele dekking is; dan kan de data later worden doorgegeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-11T07:08:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.