Managed hosting door True

Apple-ceo lijkt Frankrijk te boycotten

 

Apple-ceo Steve Jobs houdt waarschijnlijk geen openingstoespraak op de Apple Expo, die van 12 tot en met 16 september plaatsvindt in Parijs. De topman zou daarmee Frankrijk boycotten. Dat land is bezig met wetgeving die de koppeling tussen de iPod en de iTunes Music Store zou verbieden.

De Apple Expo had vorig jaar ook al geen openingstoespraak. De bijeenkomst had in plaats daarvan een vraag&antwoord-sessie met topmensen van de Macintosh-fabrikant. Dat lag deels aan Jobs gezondheid; de topman is behandeld voor kanker. De Apple-grondlegger is nu echter gezond, maar er is wrijving tussen zijn bedrijf en Frankrijk. Dat land wil de iPod-producent verplichten het drm (digital rights management) van zijn iTunes Music Store open te stellen voor andere muziekspelers dan de eigen iPod.

De verwachting is dat Apple nieuwe iPods en nieuwe notebookmodellen onthult op de bijeenkomst in Parijs. Processorproducent Intel heeft namelijk de nieuwe Core 2 Duo-chips uitgebracht. De huidige MacBooks, zowel de consumenten- als de Pro-uitvoering, zijn uitgerust met Core Duo-chips, die ondanks de naamgeving niet zijn gebaseerd op Intels geheel nieuwe Core-microarchitectuur. Dat basisontwerp belooft een hoger prestatieniveau en lager energieverbruik.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1675479). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×