Plastic batterij levert meer dan alkaline batterij

Wetenschappers aan de Brown University hebben een batterij gemaakt die plastic gebruikt om elektrische stroom te geleiden. De batterij combineert het vermogen van een condensator met de opslagcapaciteit van een batterij.

“Batterijen hebben grenzen. Ze moeten opnieuw worden opgeladen. Ze kunnen duur zijn. En vooral leveren ze niet veel energie. Een andere optie is een condensator. Deze apparaten kunnen veel vermogen leveren, maar hebben niet veel opslagcapaciteit. Dus wat gebeurt er als je beide elementen samenvoegt”, aldus professor Tayhas Palmore aan de Brown University.

Palmore deed het onderzoek samen met Hyun-Kon Song. De wetenschappers gebruikten de stof polypyrrole, een chemische stof waar elektrische stroom doorheen gaat.

Tijdens testen leverde de batterij honderd keer meer vermogen dan een standaard alkaline batterij. De opslagcapaciteit van de ‘plastic batterij’ was twee keer zoveel als een double layer condensator. De batterij is kleiner dan een iPod Nano. De batterij is net zo dik als een overheadsheet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-18T13:08:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.