Groei technologiebranches eerste helft 2006

De Nederlandse technologiebranches zijn in de eerste zes maanden van dit jaar met ruim 10 procent gegroeid. Dat meldt FHI, de vereniging van technologiebranches.

Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar nam de omzet toe met 10,2 procent en werden er 10,1 procent meer orders ontvangen. Ieder halfjaar voert FHI een trendonderzoek uit onder haar achthonderd leden. Hieruit blijkt dat de groei in de tweede helft van vorig jaar is ingezet en zich daarna heeft versneld.

De branches Industriële Elektronica en Medische Technologie droegen het sterkst bij aan de groei, zij rapporteerden respectievelijk 17,3 en 24,9 procent meer omzet. In de Industriële Automatisering zet het herstel nog niet echt door. Het aantal orders nam wel met 3,3 procent toe, maar de gefactureerde omzet daalde met 1,7 procent.

De totale omzet in de technologiebranches bedroeg over 2005 5,4 miljard euro. Kees Groeneveld, directeur van FHI, verwacht dat de geconsolideerde groei over het huidige jaar iets lager zal uitkomen, op ongeveer 8 procent ten opzichte van 2005.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-27T08:00:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.