Midden- en kleinbedrijf gaat weer meer innoveren

Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf gaan komend jaar weer meer investeren in innovatie. Dat meldt de Kennissite MKB en Ondernemersschap naar aanleiding van onderzoek van het EIM.

De afgelopen vijf jaar investeerde het mkb weinig aan innovatie en nieuwe producten. Reden daarvoor was de economische tegenwind. Het aantal ondernemers dat zegt komend jaar meer te willen investeren in innovatie is gestegen van 26 procent (2005) tot 36 procent. Men is vooral van plan nieuwe producten te ontwikkelen. De stijging laat ook een toegenomen vertrouwen van ondernemers zien in het feit dat innovatie zal renderen. EIM verwacht dat de voorgenomen investeringen zich vertalen in meer innovatieve inspanningen en gerealiseerde innovaties.

Het EIM verzamelt sinds zeven jaar gegevens over de mate waarin mkb-ondernemingen zich met innovatie bezighouden. Tijdens de economisch sterke jaren lagen de cijfers op dat vlak erg hoog. De internethype en het naderende millenniumprobleem zorgden voor extra investeringen van bedrijven in ict-toepassingen. Sinds 2000 is het aantal investeringen en het geld dat daarmee gemoeid is, drastisch gedaald. Waar in 1999 nog 87 procent van de mkb-ondernemers minimaal één innovatie had gerealiseerd, is dit gedaald tot slechts 59 procent in 2006.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-10T10:12:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.