Managed hosting door True

De ogen en oren van minister Brinkhorst

 

PointOne is het Nederlandse platform voor innovatie en onderzoek. Op aangeven van minister Brinkhorst van Economische Zaken werd deze zomer vijftig miljoen euro vrijgemaakt voor subsidies aan ict-onderzoeksprojecten.

Dit is het eerste programma dat wordt gestart naar aanleiding van het innovatiebeleid van EZ. PointOne richt zich met name op onderzoek op de gebieden nanotechnologie en embedded systems. De vijftig miljoen euro komt bovenop de 600 miljoen die al voor technologie-onderzoek is bedoeld in de periode van 2004-2010.

Directeur Clément Goossens vertelt wat PointOne precies is en wat het concreet in Nederland doet.

Projecten

OML moet de regionale beschikbare kwaliteit en hoeveelheid van kennis op de gebieden CMOS, MEMS, Lithography, Mechatronics en High Volume Data Handling vergroten.
MEMS (Micro Elektromechanische Systemen) zijn componenten die zowel een elektrische als een mechanische functie hebben. Het doel van het project is het realiseren van een kosteneffectieve, nieuwe en breed toepasbaar technologieplatforms op het gebied van MEMS, middels samenwerking met partijen die samen de hele keten van deze productcreatie afdekken.

Meer informatie:
http://www.senternovem.nl/Pointone/

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1729302). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×