Unit 4 Agresso wil van divisie NOXS af

Unit 4 Agresso is gestart met onderhandelingsgesprekken voor de verkoop van NOXS, de distributieactiviteit van de afdeling Internet & Security. Het bedrijf wil zich voornamelijk gaan toeleggen op zijn divisie Business Software.

Al eerder gingen er geruchten dat Unit 4 Agresso op zoek was naar een koper. De onderneming beraadt zich al langer op de strategische positie van de divisie Internet & Security. Het grootste deel van de medewerkers werkt bij de andere afdeling, Business Software. In het kader van verdere internationalisatie en kapitaalaanwending heeft Unit 4 Agresso nu besloten om zijn aandacht vooral hierop te gaan richten.

Verwacht wordt dat de verkoop van NOXS zo’n vijftig tot zestig miljoen euro gaat opleveren. De distributie-afdeling heeft op dit moment ongeveer 220 medewerkers in dienst en boekte in 2005 een omzet van 150 miljoen euro. Een eventuele verkoop moet goedgekeurd worden door de Europese Commissie. Daarnaast moet er nog overleg plaatsvinden met werknemersvertegenwoordigers en er moet een boekenonderzoek plaatsvinden. Pas over enige maanden verwacht Unit 4 Agresso dan ook meer duidelijkheid te kunnen geven omtrent de verkoop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-18T16:14:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.