Sociaal plan Infor-Baan voor dertig ontslagen

Bij het 'oude' Baan verdwijnen zo'n dertig banen. De vakbonden zijn hiervoor een sociaal plan overeengekomen met de directie van de huidige eigenaar Infor.

Het roemruchte Baan Company is via Invensys en SSA Global sinds medio 2006 in handen van softwareleverancier Infor. Dit Amerikaanse bedrijf grijpt de integratie van SSA Global aan om een reorganisatie door te voeren. In eerste instantie zouden er zo'n vijftig arbeidsplaatsen worden geschrapt, vertelt Nico Passchier, bestuurder bij CNV Dienstenbond. "Dat hebben we weten terug te dringen tot een dertigtal". Een aantal medewerkers is vrijwillig vertrokken. Ook Ron van den Broek, directeur SSA Benelux, is weg. Bij de 'oude' Baan-organisatie werken nu nog zo'n 450 mensen.

Volgens Passchier hebben de ondernemingsraad en de vakorganisaties een goede ontslagregeling uit het vuur gesleept. "In onze optiek ontbrak de noodzaak tot reorganiseren. Zowel Infor als SSA zijn winstgevende bedrijven. Wij kregen de indruk dat het hoofdkantoor in de Verenigde Staten de sanering min of meer heeft opgelegd door vanuit het oogpunt van winstmaximalisatie een kostenreductie te eisen. Wij hebben daarom extra geijverd voor een goede regeling."

Keith Deane, vice-president van Infor, spreekt van een 'finetuning' van de organisatie. Hij wijst erop dat de geschrapte arbeidsplaatsen vooral dubbelfuncties zijn, ontstaan na het inpassen van SSA Global in de Infor-groep. Infor is na SAP en Oracle wereldwijd de derde leverancier van bedrijfssoftware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Met dertig ontslagen in Nederland ben je er nog niet, Infor heeft meerdere entiteiten in NL, waar tevens de nodige ontslagen zijn gevallen. Uiteindelijk zal dat aantal van 50 dus toch bereikt worden, echter niet alleen binnen de SSA entiteit. Dit alles naar aanleiding van de aankoop van SSA.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-24T11:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.