Qurius en Watermark werken aan fusie

Qurius en Watermark bereiden een fusie voor. Door het samengaan van deze bedrijven ontstaat Europa's grootste Microsoft Dynamics-partner.

De beoogde combinatie telt ongeveer zeven honderd medewerkers en 1700 klanten. Naar verwachting komt de gezamenlijke pro forma omzet in 2006 in de richting van honderd miljoen euro, afhankelijk van de softwarelicentieverkopen in december. De transactie is afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden zoals overleg met de ondernemingsraad en goedkeuring van de aandeelhouders van Qurius. Het streven is om de transactie voor het eind van het jaar af te ronden. Watermark behaalde in 2005 een omzet van 53,5 miljoen euro door de verkoop van Microsoft Dynamics-oplossingen. In 2006 groeit de omzet naar verwachting met 10 procent.

"Het samengaan van Qurius en Watermark creëert de grootste Microsoft Dynamics-partner in Europa”, zegt Allison Watson, corporate vice president, Microsoft Worldwide Partner Group. In de Nederlandse markt zijn de twee bedrijven al belangrijke spelers op het gebied van Microsoft Dynamics. Doordat zij zich grotendeels op verschillende branches richten, is er nauwelijks overlap tussen hun activiteiten. Potentiële synergievoordelen zijn het delen van oplossingen, werkwijzen en systemen, en het gezamenlijk benutten van marktkansen. Er wordt geen verlies van werkgelegenheid voorzien.

Voorgesteld wordt om de raad van bestuur van de combinatie uit te breiden tot vier leden en een vierde lid aan de raad van commissarissen toe te voegen. De beoogde raad van bestuur van de combinatie zal bestaan uit Fred Hermans (ceo) en Mark van Kemenade van Qurius, en de nieuw te benoemen leden Tom Stolk en Frank van der Woude van Watermark.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-03T10:21:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.