Energiekosten in 2011 eenderde van it-budget

Energiekosten beslaan binnen vijf jaar eenderde van het it-budget. Volgens onderzoeksbureau Gartner komt dit door de ontwikkelingen op de energiemarkt en de hardware die steeds meer energie nodig heeft.

Grote organisaties geven ongeveer 4 tot 8 procent uit aan energiekosten. Gartner denkt dat deze kosten de komende vijf jaar ongeveer met 400 procent stijgen. Rakesh Kumar, onderzoeker bij Gartner: “Organisaties gebruiken steeds meer energie voor de ict. Deze systemen gebruiken meer energie en hebben meer koeling nodig dan de vorige generatie hardware. Omdat daarnaast ook wereldwijd de energiekosten stijgen, wordt er steeds meer uitgegeven aan de energiekosten. Dit zorgt ervoor dat de cio actie moet ondernemen en dat energieverbruik hoog op de ict-agenda komt te staan”.

Volgens Kumar is een dergelijke vorm van energiegebruik in de it-industrie onhoudbaar. “Het is slecht voor het milieu en het bedrijf. Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers zullen stemmen met het geld in het achterhoofd en kiezen voor meer houdbare producenten en diensten van leveranciers die meer rekening houden met het milieu.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Aangezien bedrijven meestal 30% teveel of te weinig licenties hebben is het allereerst nodig om te inventariseren welke hard- en software niet gebruikt wordt. Asset management kan een belangrijke rol spelen in het besparen van energie bij bedrijven. Bedrijven kunnen met asset management in kaart brengen welke apparatuur ze in huis hebben en welke hiervan daadwerkelijk gebruikt worden. Op deze manier kunnen ze apparatuur die niet gebruikt wordt weghalen en zo effectiever omgaan met het gebruik van energie.

Matt Fisher, vice-president marketing bij Centennial Software

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-08T10:46:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.