Managed hosting door True

VMware benadrukt openheid op VMworld

VMware en Red Hat breiden hun samenwerking in Linux-virtualisatie uit. De aankondiging is een antwoord op het vorige week gesloten pact van rivalen Microsoft en Novell.

De alliantie met Red Hat kwam niet ter sprake tijdens de openingssessies van de tweede dag van VMworld in Los Angeles. Veel verder dan een algemene belofte samen te werken aan interoperabiliteit tussen Linux en VMware’s software ging de aankondiging dan ook niet.

VMware probeert zich te profileren als het open alternatief voor Microsoft. VMworld, met zeven duizend bezoekers dubbel zo groot als vorig jaar, is een oecumenisch gebeuren. AMD en Intel zijn allebei prominent aanwezig als hoofdsponsors. Microsoft zelf heeft een demo-cd in de congrestas.

Tegelijk moet het bedrijf wel grip op zijn markt houden. Jack Lo, VMware’s hoofd onderzoek en ontwikkeling, benadrukt in een presentatie voor internationale pers dat Vmware’s software nog altijd een grote voorsprong heeft op virtualisatie in hardware. VMware’s ‘binaire vertaling’ is efficiënter dan ondersteuning voor virtualisatie in de nieuwste processors van AMD en Intel.

Hardware gaat een grotere rol spelen als AMD en Intel ook het geheugen gaan virtualiseren. AMD beweert daarin een voorsprong op Intel te hebben. De eerste chips met nested page tables (NPT) moeten half 2007 verschijnen. Intel wil geen datum noemen voor zijn vergelijkbare extended page tables (EPT) technologie.

“We zijn met binaire vertaling begonnen”, zegt Jack Lo, “maar we kunnen de hardwaretechnologie ondersteunen als het verschijnt.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.