Consultants vinden opleiding en doorgroei belangrijk

Doorgroeimogelijkheden en opleidingen bepalen voor it-consultants grotendeels de populariteit van de werkgever. De vrijheid om zelf invulling te kunnen geven aan de details en de keuzes in de eigen loopbaan bepalen in hoge mate of de werkgever de professional weet te boeien en te binden.

Dat blijkt uit onderzoek uit onder ruim 9000 it- en management consultants in opdracht van Capgemini. Meer dan 90 procent van de ondervraagden vindt doorgroeimogelijkheden belangrijk of zeer belangrijk. Hierbij zijn er weinig verschillen tussen it- en managementconsultants. Opleiding is voor 84 procent van de ondervraagden belangrijk. Jonge professionals vinden opleiding nog belangrijker, 90 procent vindt het belangrijk dat de werkgever goede opleidingsmogelijkheden biedt.

Van de it-consultants wil 79 procent deze functie in de toekomst blijven vervullen. Tegelijkertijd staan it-consultants ook open voor andere functies of doorgroei: 66 procent wil in de toekomst een management consultancy functie vervullen en 36 procent wil een directie/managementfunctie vervullen.

Van de ondervraagden is 12 procent bevreesd voor de opkomst van offshore naar Azië; dit geldt relatief meer voor Java-specialisten (21 procent), dot-Netters (19 procent) en Applicatie-engineers (17 procent).

De Java-ontwikkelaars hebben met 55 procent het hoogste percentage it-opleiding. Het gemiddelde van de andere ondervraagden ligt op minder dan de helft (23 procent). Slechts 3 procent van de respondenten ambieert een internationale carrière. Van de SAP-consultants is dit met 6 procent twee keer zo hoog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-22T11:04:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.