Office-activatie toch niet nodig voor bedrijven

Microsoft heeft bekend gemaakt dat bedrijven die een licentie op Office 2007 nemen dit product niet via een installatiecode hoeven te activeren, wat wel nodig is voor Vista en Longhorn Server.

Volgens analisten is deze stap om twee redenen gezet. Ten eerste kunnen zo ook Windows XP-gebruikers Office 2007 installeren. Ten tweede voorkomt het Office-team mogelijke problemen doordat bedrijven nog niet beschikken over de infrastructuur die nodig is voor Key Management.

Voor Vista en Longhorn Server is wel productactiviatie vereist zijn. Daarmee komt een einde aan Microsofts soepele licentiebeleid, waarbij pc-leveranciers de productactivering automatisch afhandelden en waarbij controle op het aantal ingekochte licenties versus daadwerkelijk gebruik aan de klant zelf was. Met de nieuwe ‘beveiligingseigenschappen’ voor Vista en Longhorn gaat Microsoft een stap verder dan met het WGA-programma (Windows Genuine Advantage) dat voor Windows XP gold. Zo wordt illegale gebruikers in de toekomst niet alleen de toegang ontzegd tot niet-essentiële updates, maar ook worden onderdelen uitgeschakeld zoals de nieuwe Aero-interface, de ingebouwde antispyware Windows Defender en ReadyBoost, dat flashgeheugen gebruikt voor snellere geheugen-swaps dan de reguliere harde schijf. Na dertig dagen wordt bovendien het gebruik van de webbrowser beperkt, evenals het openen van documenten. Sommige programma’s, zoals Outlook, kunnen helemaal niet meer gebruikt worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-24T15:46:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.