Managed hosting door True

Rabobank kiest voor Vista

Microsoft heeft Vista net geïntroduceerd en de Rabobank gaat als eerste het besturingssysteem implementeren. Is dit slim van Rabobank?

Lees verder


Reacties

De veiligheid van Vista moet nog bewezen worden als het gaat om de langere termijn. De Rabobank zal waarschijnlijk een flinke korting hebben gehad om alle schapen over de dam te helpen. Zo niet, dan gaat zijn een avontuur tegemoet waarvan ze de uitkomst nog niet weet. Er is MS alles aan gelegen om gerenommeerde instituten over de brug te krijgen. Mijn verwachting is dat veel bedrijven zullen afwachten omdat MS nu niet direct bekend staat om veilig producten en snelle reparaties. Daarnaast kost een upgrade flink wat en levert het ook echt meer rendament?

Juist door vroeg in te stappen is het rendement hoger. Je kunt immers langer van het product gebruik maken.
Bedrijven die nu overstappen naar XP (en dat zijn er genoeg) kunnen hier maar relatief korte tijd gebruik van maken omdat MS de support op dit oude systeem stop tzt zal zetten.
Ook kan door vroeg instappen MS meer gedwongen worden om te helpen.
Je kunt namelijk afspreken. Wij gaan als eerste Vista gebruiken, mits jullie ons daarbij zeer direct ondersteunen zonder dat we daar belachelijk veel voor betalen.
Het kan echter ook nadelig uitpakken, maar bij zo'n organisatie wordt het oude pas weg gedaan als het nieuwe goed werkt.
Als er tevens een grote hardware replacement ronde aan zit te komen, dan is dit perfect te combineren. Zet een compleet nieuwe omgeving naast de oude neer. Test alle applicaties binnen de nieuwe omgeving en zet als de problemen opgelost zijn de data over van oud naar nieuw en zet bij iedereen een nieuwe PC met Vista op het bureau.
Ik voorzie zo weinig problemen.

Slim of niet... zo'n gezamenlijk actie door Microsoft en Rabobank is de enige manier waarop een kritiek product zoals Vista getest kan worden. Ik als en ITer stel het zeer op prijs dat Rabobank er aan meewerkt.

http://@Ronald.
De veiligheid van Windows XP is na 5 jaar tijd nog steeds niet bewezen, toch weerhoudt dit de meeste bedrijven niet om dit product te gebruiken. Door bepaalde maatregelen te nemen is Windows XP dan ook prima bruikbaar. Hetzelfde geld voor Windows Vista, de veiligheid van dit product is nog niet bewezen, de vraag is of dit ooit bewezen gaat worden. Toch betekend dit niet dat Vista nu niet bruikbaar zal zijn voor het bedrijfsleven. Een belangrijke reden om niet op een nieuwe OS over te stappen is wegens het feit dat bestaande software in bepaalde gevallen nog niet werkt op het nieuwe. Dit valt echter goed te testen voordat Vista werkelijk overal op wordt geïnstalleerd waardoor de Rabobank niet voor verassingen hoeft te staan.

Of het nu slim is van de Rabobank om nu over te stappen op Vista zal je mij niet horen zeggen, wat is er slim aan? Maar mijn inziens is het niet echt nodig om erg angstig te zijn.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.