Amstelveen wint Ewerkprijs

De gemeente Amstelveen is winnaar van de Ewerkprijs 2006. De prijs werd in de wacht gesleept met de internettoegang tot bestuursstukken die de gemeente raadsleden, wethouders en commissieleden biedt.

De benodigde soft- en hardware werd geleverd door Citrix en Motiv. De laatste partij leverde de tokens die de codes genereren waarmee raadsleden zich op het beveiligde gemeentelijke netwerk kunnen identificeren. Via zogeheten thin clients loggen de raadsleden in vanaf huis. "De mappen met stukken die door gemeentebodes werden rondgebracht behoren tot het verleden", vertelt projectmanager Raymond van Trirum van de gemeente. "De kwaliteit van het raadswerk is toegenomen. Iedereen kan altijd alle relevante stukken inzien."

Een tweede prijs, de EwerkAspectprijs 2006, ging naar adviesbureau Veldhoen + Company in Maastricht. Deze prijs werd toegekend als zogeheten oeuvreprijs voor de belangrijke rol die deze adviseur speelde bij de opkomst van het tijd- en plaatsonafhankelijke werken in Nederland. Het bedrijf was onder andere betrokken bij de inrichting van het nieuwe kantoor van de Tilburgse verzekeraar Interpolis, waar het personeel sindsdien geen vaste werkplekken meer heeft. Inmiddels heeft het bureau 150 Nederlandse ondernemingen geholpen bij het invoeren van een vergelijkbare manier van werken.

De prijzen worden jaarlijks toegekend door het Ewerkforum, een organisatie die het tijd- en plaatsonafhankelijk werken in Nederland wil stimuleren. De uitreiking vond plaats tijdens het congres 'E-work & E-life', dat vrijdag 15 december werd gehouden in Den Haag. Er waren in totaal veertien inzendingen, waaruit een jury voor elke prijs drie projecten of organisaties nomineerde.

EWERKPRIJZEN 2006

Ewerkprijs
Winnaar: Gemeente Amstelveen
Genomineerd: Essent, Sabic
Eervolle vermelding: Quintel

EwerkAspectprijs
Winnaar: Veldhoen + Company
Genomineerd: Covide, E-way Out
Eervolle vermelding: Vos Logistics, Oss

Lees meer in dit artikel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-19T11:51:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.