Managed hosting door True

Microsoft start met inschrijvingen Imagine Cup

Nederlandse studenten kunnen zich weer inschrijven voor de Imagine Cup. De beste ict-studenten ter wereld, geselecteerd door Microsoft, verzamelen zich dit jaar in Seoul in Zuid-Korea.

"In November hebben we de website gelanceerd. Inmiddels hebben zich zo'n tachtig Nederlandse studenten aangemeld, waarvan 32 voor de categorie ‘software design'", zegt Maarten-Jan Vermeulen, Academic Relations Manager van Microsoft. Dit jaar kunnen deelnemers zich inschrijven voor negen categorieën, drie meer dan vorig jaar. De categorieën verschillen van it tot design. De studenten schrijven zich via de website in en zo vindt ook de wereldwijde selectie plaats. De uiteindelijke finalisten strijden uiteindelijk in Seoul om de prijzen. Voor de categorie Software Design gebeurt de selectie lokaal.

Voor de categorie ‘Software Design' is het de bedoeling dat de studenten een applicatie maken. Deze applicatie moet maatschappelijk gerelateerd zijn en te maken hebben met het thema onderwijs voor iedereen. Na een selectie blijft er uiteindelijk één team over. Dit team mag van 3 tot en met 6 augustus meedoen aan de finale in Seoul.

Microsoft Student Partner (msp) - programma
Microsoft lanceerde tijdens de TechEd in Barcelona het MSP-programma voor de EMEA-regio. Dit programma moet studenten beter bekend maken met de Microsoft-technologie. De softwaremaker doet dat door studentambassadeurs op scholen te werven. In Nederland zijn er inmiddels zes studentpartners. Deze studenten moeten op de scholen activiteiten organiseren rondom Microsoft, bijvoorbeeld het geven van een college over de technologie .Net. Ook het uitdelen van flyers hoort hierbij, bijvoorbeeld voor de Imagine Cup.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-20T07:39:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.