Managed hosting door True

Gartner stelt goede voornemens voor CIO's vast

Volgens onderzoeksbureau Gartner eist het komende jaar nog meer vraag naar bedrijfsgroei en aanpassingsvermogen. Daarnaast ziet het een razendsnelle ontwikkeling van consumententechnologie en de toenemende beschikbaarheid van nieuwe infrastructuur-tools.

Analisten John Mahoney en Mark Raskino hebben een ambitieuze lijst samengesteld met ‘goede voornemens' voor cio's. Het advies behelst onder meer het creëren van een ‘IT leadership generation succession plan', het bijhouden en verbeteren van de omgevingsgedreven it en het identificeren, mogelijk maken en vaststellen van beloningen voor echte innovators.

Nu de generatie baby boomers massaal aan hun pensioen begint, verliezen de it-afdelingen kennis en kunde, waarschuwt Gartner. "Ga er niet vanuit dat de nieuwe generatie it-leiderschap er hetzelfde uit moet zien als de vorige", zegt Raskino. "Hou in gedachten dat toekomstig it-management bepaalde eigenschappen nodig heeft die meer te vinden zijn onder vrouwen, mensen met ervaring in verschillende disciplines, bedrijfservaring en aantoonbare veranderingsmanagementsuccessen."

Gartners advies voor cio's in 2007 behelst daarnaast het helpen van P&O om meer strategisch te worden, het verbeteren van de eerstelijns bedrijfservaringen en het opnieuw zichtbaar maken van de bedrijfsuitgaven aan technologie.

De goede voornemens voor cio's zijn te vinden op http://www.gartner.com/DisplayDocument?doc_cd=145211&ref=g_homelink

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-28T08:02:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.