Centric neemt deel activiteiten Real Software over

Centric neemt de kassadiensten van het Belgische Real Software over. Het betreft de kantoren in Amersfoort en het Belgische Oostkamp, waar in totaal ruim honderd mensen werken.

Centric neemt de zogeheten 'point-of-sale-activiteiten' over: hardware, software en ondersteunende diensten rond kassasystemen voor de detailhandel. Klanten zijn onder andere Kruidvat en Carrefour. Real Software stoot deze tak af omdat het voor dat bedrijf te kleinschalig is om verder te groeien. Centric heeft juist de afgelopen jaren diverse overnames gepleegd om zijn positie als detailhandelautomatiseerder te versterken en verwacht met deze acquisitie dit opnieuw te kunnen doen.

Van de 110 mensen werken er 99 in België: die gaan over naar Centric Retail Solutions NV. De elf medewerkers in Amersfoort, die de kassasystemen van Nederlandse klanten, onderhouden, gaan in Nederland over naar Centric Retail Solutions BV.

De overnameprijs is niet bekendgemaakt. Wel meldt Real Software dat het grootste deel van de opbrengst wordt gebruikt om de bestaande schuld ten opzichte van Credit Suisse te verminderen van 13,5 miljoen euro tot 7,5 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Centric

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-17T14:10:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.