Managed hosting door True

Centric zet groei in via overnames

Centric is op overnamepad. Vandaag werd bekend dat Centric het BPO-bedrijf Lxy Groep overneemt. Lxy verzorgt procesoptimalisatie en business process outsourcing van backoffice-activiteiten voor pensioen- en verzekeringsadministraties.

Met de overname wil Centric zijn positie in de pensioen- en verzekeringssector versterken. Lxy wordt als zelfstandige onderneming gepositioneerd onder de Centric-divisie Finance. De werkwijze, directie en de personele samenstelling blijven daarmee ongewijzigd.

Ook werd bekend dat Centric in Duitsland twee bedrijven heeft overgenomen. Het gaat om Altro Consult en SP Solutions. Hiermee versterkt het Nederlandse it-bedrijf zijn positie in Duitsland en ondersteunt het zijn recentelijk gestarte activiteiten in Zwitserland. Altro Consult verzorgt de consultancy en implementatie van SAP-oplossingen op het gebied van personeelszaken. SP Solutions verzorgt onder andere erp-oplossingen van Oracle, voorheen JD Edwards. De zestig medewerkers van Altro Consult en SP Solutions werken vanuit het hoofdkantoor in Oberhausen en een aantal nevenvestigingen. In Chemnitz bevindt zich een rekencentrum waar de bedrijven de machines en applicaties van klanten beheren.

Onlangs opende Centric een nieuwe vestiging in Zwitserland, die met de twee Duitse overnames een impuls moet krijgen. Centric-directeur Gerard Sanderink: "Op het gebied van erp-oplossingen van Oracle vindt al een verregaande samenwerking plaats tussen Centric IT Solutions Switzerland en de twee aangekochte bedrijven. Deze overname is bovendien een belangrijke stap om onze producten en diensten beter te vermarkten in Duitsland."

Vorige week liet het it-bedrijf weten de netwerk- en telefooninstallateur Cable1 over te nemen. Sanderink: "Met deze overname hopen we een sterke landelijke dekking te bereiken."
De overname volgde snel op de aankondiging dat Centric de retailactiviteiten van het Belgische Real Software koopt. Het gaat om de kassa-hardware en gerelateerde software en diensten die zijn gehuisvest in het Belgische Oostkamp en Amersfoort. De verkoop betreft de ongeveer honderd medewerkers, klanten, goederen en faciliteiten van de activiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-22T10:50:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.