Managed hosting door True

IBM organiseert Cell/B.E.-wedstrijd voor studenten

IBM organiseert een programmeerwedstrijd voor studenten aan hbo-instellingen en universiteiten in 25 verschillende landen. Zij moeten toepassingen ontwerpen voor de Cell/B.E.-microprocessor.

Ook Nederlandse studenten zijn door IBM uitgenodigd om zich in te schrijven voor de wedstrijd. Vanuit IBM Nederland zijn er contacten gelegd met universiteiten om studenten te werven. Op deze manier hoopt het bedrijf studenten te enthousiasmeren. Verder geeft IBM Nederland dit jaar veel aandacht aan het Extreme Blue-programma, dat er ook voor studenten is. "Het zou natuurlijk erg leuk zijn als we een aantal Nederlandse studenten op het podium terug zien. Het is een mooie mogelijkheid voor hen om internationaal te laten zien wat ze kunnen.", zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Studenten moeten een toepassing maken die gebruik maakt van de Cell/B.E.-technologie. Ook moeten ze hun beheersing van het theoretische en praktische gebruik van de Cell/B.E.-technologie demonstreren tijdens een online quiz. Studenten kunnen zich via de website opgeven voor twee wedstrijden: een trivia-wedstrijd en een wedstrijd waarmee geldprijzen te winnen zijn. Deze variëren van 10.000 dollar voor de eerste plek tot 2500 dollar voor de vierde plaats. Een jury, bestaande uit academici en IBM-specialisten, bepaalt de winnaars

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

He he, eindelijk gaat IBM serieus werken aan het aanpakken van de "hegemonie" van Microsoft. Bij het begin dus. De toegangkelijkheid tot de omgeving is veel bepalend (vergeet de marketing niet) en waar studenten totnogtoe mee geconfronteerd zijn is met het gestuntel van Microsoft. Solide applicaties op een veilig en stabiel (server) OS zijn meer dan welkom.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.