IT-professionals bezorgd over bedrijfsimpact op milieu

Zo'n 98 procent van de it-professionals in Groot-Brittannië is bezorgd over de impact die hun organisatie heeft op het milieu. Dat blijkt uit onderzoek van softwarefirma Version One.

Alle ondervraagden vinden dat er meer gedaan moet worden om de schade die bedrijven aan de omgeving aanbrengen terug te brengen. Ruim de helft (56 procent) geeft aan bijzonder bezorgd te zijn over schadelijke effecten. Slechts één ondervraagde zegt zich niet druk te maken over de impact die zijn bedrijf op het milieu heeft, omdat zijn bedrijf maar weinig afval produceert dat zoveel mogelijk wordt gerecycled.

Directeur van het bedrijf dat opdracht gaf voor het onderzoek, Tony Bray: "De resultaten laten zien dat men zich ook in de it-sector bewust is van milieu-effecten. Wat ik stuitend vind is dat blijkbaar bijna alle ondervraagden bezorgd zijn. Dat betekent dat we in Groot-Brittannië nog een lange weg te gaan hebben."

Eenvijfde (19 procent) van de ondervraagden denkt dat financiële bonussen samen met wetgeving en ‘groene programma's' de oplossing bieden. Volgens 17 procent voldoen financiële bonussen alleen al, 16 procent vindt ‘groene programma's' al voldoende en 13 procent denkt dat wetgeving bedrijven ertoe kan bewegen om meer milieuvriendelijk te werken.

En jij?
Ben jij bezorgd over de schade die jouw bedrijf aan het milieu toebrengt? Hoe ernstig is die schade, schat je? En wat zou een goede oplossing in Nederland zijn voor dit probleem? Laat je mening horen onder dit bericht of op computable.lezers@bp.vnu.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-27T10:22:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.