Managed hosting door True

Cebit zit weer in de lift

Cebit 2007 heeft 480.000 bezoekers getrokken. Dat is ruim 10 procent meer dan vorig jaar. De directie is opgetogen over de groei. "Zelfs de Amerikanen zijn teruggekomen", meldde Ernst Raue, lid van het bestuur van de Duitse Beurs in Hannover.

Cebit 2007 liep van 15 tot 21 maart. Een tevreden bestuurslid Ernst Raue van de beurs in Hannover meldde gisteren tijdens de afsluitende persconferentie dat het aantal bezoekers in vergelijking met 2006 met ruim 10 procent is gestegen tot 480.000. Zo'n 379.000 daarvan waren vakbroeders; het resterende deel consumenten. Harald Stöber, bestuurslid van de Duitse branchevereniging Bitkom, zei dat de stijging op de beurs te danken is aan de groei van de ict-sector. "In Duitsland zijn de ict-bestedingen toegenomen met 3,5 procent."

Uit het buitenland kwamen 106.000 bezoekers (tegenover 374.000 uit Duitsland). Volgens Raue weten ook de Amerikanen de ict-handelsbeurs weer te vinden: de daling van het Amerikaanse bezoek sinds 2001 is gestopt. Europees gezien kwamen de meesten uit Groot-Brittannië, gevolgd door Italië en Nederland.

Cebit 2007 telde 6153 standhouders uit 77 landen. Rusland was dit jaar themaland. De beursorganisatie beweert dat er volop zaken is gedaan: naar schatting gaat het om een totaal gepland investeringsbedrag van elf miljard euro.

Volgend jaar wordt de Cebit gehouden van 4 tot 9 maart. Dat is een dag korter dan dit jaar. De organisatie meldt verder dat de beurs meer themadagen gaat organiseren, gericht op verschillende doelgroepen binnen de ict.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.