Managed hosting door True

Personeelspool geen oplossing voor ict-sector

Brabantse hightechbedrijven werken aan een personeelspool, zodat ze flexibeler met de inzet van personeel om kunnen gaan. ICT~Office vindt een dergelijke pool geen oplossing voor het tekort in de ict-sector.

Hightechbedrijven hebben, net als ict-bedrijven, moeite met het vinden van goede mensen. "Eind 2001 hebben we een aantal zware jaren gekend. Dat heeft gezorgd voor een negatief imago", zegt John Berghmans, bestuursvoorzitter van hightechmachinebouwer NTS. Omdat het lastig is om aan mensen te komen wil de sector voorkomen dat de mensen in tijden van laagconjunctuur op de bank komen te zitten en op zoek gaan naar een baan in een andere sector. Daarom willen de bedrijven ook samenwerken met opleidingsinstituten, zodat mensen in tijden dat het minder gaat kunnen beginnen aan een opleiding.

Volgens Berghmans is er binnen de sector minder concurrentie dan gedacht. "Ze werken wel met dezelfde technologie, maar het bijt niet. De kruisbestuiving kan juist goed zijn." Hij ziet ook mogelijkheden voor de ict-sector om een dergelijk samenwerkingsverband op te zetten. "De ict-sector heeft dezelfde instabiliteit en dezelfde uitgangspunten. Daar is het belang van opleiding nog groter. Wat vandaag wordt geleerd, is morgen weer anders."

ICT~Office vindt een dergelijke pool geen oplossing voor het tekort aan mensen. "Een pool is moeilijk te realiseren in tijden van schaarste", zegt woordvoerder Ted van Hintum. ICT~Office brengt al bijna een jaar in samenwerking met het CWI via een online vacaturebank vraag en aanbod bij elkaar. "Verder raden we ict'ers aan hun marktfitness in de gaten te houden. Dat is voor zowel de werknemer als de werkgever verstandig."

Personeelspool oplossing?
Is een personeelspool ook een oplossing voor het opvangen van het tekort in de ict-sector? Of heb jij een andere oplossing? Laat het ons weten op computable.lezers@bp.vnu.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hier heb ik maar 1 opmerking voor :

(eigen situatie)

UWV heeft geld voor retegratietraject.
Dan krijg je dus een cursus brieven schrijven, en solliciteren.

Dat je huidige microsoft papieren verlopen, en je kaart dit aan (als ze er geld insteken, zijn de meeste mensen weer up2date). Echter, dit kost bijna het gehele bedrag, waarvoor ze liever willen dat je gaat solliciteren.

Dan moet je solliciteren op alles...krijg je vacatures voor BANKWERKER in de bus.....ja lekker...

Uiteindelijk ben ikzelf een bedrijf gestart, omdat ik na 3 maanden bank zitten, het wel had gezien bij het CWI en al die nare instellingen.

Leuk idee, maar in de praktijk klopt er vaak helemaal niets van.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-16T09:52:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.