Capgemini wint Effectory Award 2006

Capgemini heeft de Effectory Award 2006 voor grootste stijger wat betreft personeelstevredenheid bij de grote ondernemingen in de wacht gesleept. Volgens Capgemini heeft deze stijging niet alleen met de aantrekkende economie te maken. Hunkemöller is bij grote ondernemingen tot beste werkgever uitgeroepen.

Henk Wesselo, directeur Strategie en HR van Capgemini, is blij met de prijs, maar niet verrast. "Ook in andere onderzoeken, onder andere de Computable 100, scoren we hoog", zegt hij. Effectory is wel verrast. "Capgemini wist een stijging van maar liefst 14 procent ten opzichte van de vorige meting te realiseren", schrijft het persbericht. Wesselo denkt dat er verschillende factoren zijn waarom de stijging zo groot is. De meting is begin 2006 gehouden en is dus eigenlijk een meting over 2005. De vorige meting was er één over 2004. "Tussen 2002 en 2004 was het een moeilijke tijd. Deze meting is de eerste na een moeizame economische periode".

Capgemini scoorde goed op de vraag hoe graag medewerkers bij het bedrijf willen werken. Ze zijn trots op het bedrijf. "Dat komt ook door de waardering van de klanten, zo wonnen we onder andere de JP Coenprijs voor beste ict-dienstverlener. Er is daarom ook een goede atmosfeer binnen het bedrijf." Uit het onderzoek van Effectory komt de tevredenheid van de medewerkers bij Capgemini fors hoger uit dan bij andere bedrijven in de it-sector. Opvallend, zegt Effectory, omdat het binnen de it-sector vaak lastig is om medewerkers aan het bedrijf te binden. De medewerkers werken veelal op locatie. "We proberen ervoor te zorgen dat binnen projectteams bij een bedrijf altijd het Capgemini-gevoel heerst en natuurlijk zijn er ook activiteiten naast de projecten, zoals seminars, opleidingen en andere sociale activiteiten", zegt Wesselo.

Een ander punt waar de dienstverlener goed op scoort zijn de ontwikkelingsmogelijkheden. Capgemini heeft z'n eigen Academy. "Het is bij ons niet alleen een kostenpost", legt Wesselo uit, "de academy is er ook voor derden." Zo is de dienstverlener onder andere een samenwerking aangegaan met de Radboud Universiteit Nijmegen voor de masteropleiding Architectuur. De grote kracht van Capgemini is volgens Wesselo echter dat het bedrijf breder kijkt dan opleiding, namelijk persoonlijke ontwikkeling. "Er wordt niet alleen naar de korte termijn gekeken. We kijken vanuit de loopbaan, niet vanuit de functie".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-16T10:04:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.