SAP speelt in op samensmelten it en business

SAP presenteert zich tegenwoordig als platformleverancier waar bovenop allerlei business applicaties worden aangeboden. "We gaan van applicatie naar proces", zegt Marinus ter Laak, algemeen directeur SAP Nederland.

SAP hield onlangs zijn jaarlijkse VNSG/SAP gebruikersdagen in Maastricht met bekende thema's als samensmelting van business en it, SOA, portals en 'SAP als platformleverancier'. Het evenement trok 2500 gebruikers, partners en consultents.

Met het nieuwe 'profiel' speelt SAP in op de samensmelting tussen it en zakelijke processen. "Daardoor krijg je meer functionaliteiten en kan je deze makkelijker en sneller in een organisatie uitollen", aldus Ter Laak. SOA is hierbij het toverwoord waarop bedrijven niet meer werken met vaste omlijnde applicaties, maar op basis van bedrijfsprocessen waarop een service wordt ontwikkeld, een soort miniapplicatie. Volgens Ter Laak hebben klanten, die hij regelmatig bezoekt, met drie belangrijke issues te maken. "Dat zijn compliancy, kostenreductie en flexibiliteit in gebruik van applicaties zoals Businsess One of All-in-One. Ceo's liggen vaak wakker van wetgeving. Ook is het verlagen van kosten een belangrijk agendapunt."

Ter Laak beaamt dat erp-trajecten van SAP lang kunnen duren. "Voor een erp-implementatie moet je de tijd nemen, dat doe je niet in een weekend. Een implementatie gaat het snelst als een klant bij de SAP-standaarden blijft. Het kan echter langzamer gaan als het bedrijf een ander proces hanteert of maatwerk erbij heeft. Dat kost meer tijd en geld. Ik adviseer de eindgebruikers dus bij de standaard te blijven, we bieden veel verticale oplossingen met rijke functionaliteiten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

SAP geeft hier invulling aan door NL for Business te benoemen tot Services Partner voor bedrijfsproces modellering, procesintegratie en front-end ontwikkeling. Op de website van SAP wordt deze benoeming nader toegelicht: http://www.sap.com/netherlands/partners/newsevents/NLforBusiness.epx

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-23T10:40:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.