Managed hosting door True

Ict'ers wegkapen bij concurrent is hot

Bedrijven doen steeds vaker pogingen om een goede ict'er bij de concurrent weg te halen. De ene actie is dan succesvoller dan de andere.

Vikram Kapoor, managing partner bij staffingbureau iSense, ziet dat er steeds vaker pogingen gedaan worden om een ict'er bij het ene bedrijf weg te halen om bij het andere bedrijf binnen te sluizen. "Dat heet name-hunting. We krijgen dan een lijst met namen van werknemers van een bedrijf, met de vraag of we die mensen willen benaderen". Kapoor ziet dit niet bij eindgebruikers gebeuren. "Een bank kaapt niet snel ict'ers weg bij een andere bank. Het gebeurt eigenlijk alleen bij ict-dienstverleners." Theo Borgert, Manager Director HR Nederland van LogicaCMG, nuanceert: "We benaderen niet bewust mensen om ze weg te kopen bij een concurrent. Dat zou ik niet correct vinden. We zetten speciale campagnes op, zoals de arbeidsmarktcampagnes ‘nemen ze je wel serieus?' of ‘wie helpt jou?'. Hiermee prikkelen we de ervaren ict'er."

De ene actie is succesvoller dan de andere. "Er was recentelijk een actie met de kreet: ‘zit jij ook gevangen in een gouden kooi'. Dat is een redelijk schreeuwerige actie. Daar zitten de meeste ict'ers niet op te wachten. Een bedrijf moet de actie subtiel neerzetten en bovendien goed nadenken wat het de kandidaat kan bieden. Aantoonbaar betere doorgroeimogelijkheden is een reden om over te stappen. Ook salaris of de reisafstand naar het werk kan bij het overstappen meespelen", zegt Borgert

Toch moeten ict'ers zich niet door dergelijke acties laten verleiden. "Het is slim dat een ict'er zelf eerst goed nadenkt wat hij wil, voordat hij met een bedrijf gaat praten", zegt Ramon de Meijer van het recruitmentbureau Michael Page IT. Juist in deze markt, waar hard geschreeuwd wordt om nieuwemensen, moet de ict'er extra kritisch zijn. De Meijer: "De snelheid waarmee mensen benaderd worden, trekt ze over de streep, en dat is niet altijd de juiste reden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De wet van vraag en aanbod is eindelijk doorgedrongen in het ict-landschap.
Lieve collega's maak hier gebruik van, om eindelijk ervoor te zorgen dat jullie betaald worden voor wat je ECHT waard bent. Zonder jullie draait de hele toko niet meer, ligt de infrastructuur stil en dus ook het bedrijf...

Tijd dat deze verantwoordelijkheid opgenomen gaat worden en financieel ge-herwaardeerd wordt in jullie nieuwe functieprofielen :-)

Denk hier eens over na..
Als de ict-infrastructuur plat ligt.... wat is een bedrijf dan nog waard?

Mischien ook een hint voor de overheid en ict_werkgevers??
* Waar blijven die campagnes - en resultaten - die ervoor zorgen dat er weer meer mensen het ECHT LEUK gaan vinden om te werken met computers?
* Waar blijft die waardering voor de ICT'ers in uw bedrijf..
Niet een dag per jaar "ADMIN_DAY" maar iedere dag, want zonder hem ligt je bedrijf op zijn kont!

Voor de nog werkenden in de ICT..
Choose Freedom! De markt is nu eens gunstig voor jullie! en hop naar de job die BIJ JOU PAST..

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.