Managed hosting door True

Ordina: geen trek in Getronics PinkRoccade

Ordina liet gisteren weten blijvend vertrouwen te hebben in 2007. De automatiseerder zoekt nog steeds naar overnamekandidaten om de toppositie in Nederland te bereiken. Met een hernieuwde poging om het 'oude' PinkRoccade in te lijven, zegt het bedrijf niet bezig te zijn.

Naar aanleiding van de gisteren gehouden algemene aandeelhoudersvergadering meldde Ordina optimistisch te blijven over 2007. Volgens bestuursvoorzitter Ronald Kasteel investeren klanten weer in innovatie (om marktaandeel te winnen). Ook haalt Ordina opdrachten binnen om de it bij organisaties te rationaliseren. Daarnaast ziet Kasteel een groei in het uitbesteden van applicatieontwikkeling en -beheer, en merkt hij een toenemende interesse onder financiële dienstverleners voor de uitbesteding van delen van hun backoffices aan Ordina ('business process outsourcing').

Ordina wil de groootste it-dienstverlener in Nederland worden en blijft zoeken naar geschikte overnamekandidaten. Aan Kasteel de vraag of Getronics daar ook bij hoort. "Nee", antwoordt hij, "die voeren een internationale strategie die ons niet aanspreekt." Ordina was eind 2004, begin 2005 verwikkeld in een overnamegevecht met Getronics rond PinkRoccade. Wat nu, als het moeizaam opererende Getronics zijn PinkRoccade-deel na twee jaar weer van de hand wil doen? Kasteeel: "Ach, dat is hypothetisch. Ik ben er niet mee bezig. Het wordt wellicht een ander verhaal als ze bij ons op de deur kloppen."

Over de toekomst van Getronics blijven de geruchten de ronde doen. Onlangs ging het verhaal rond dat het 'oude' Getronics alsnog wordt verkocht aan KPN, terwijl Capgemini PinkRoccade overneemt. Een woordvoerster van Getronics mag hier geen commentaar op geven. "Op het moment dat er echt iets speelt, moeten wij dat melden vanwege onze beursnotering." Volgens een zegsvrouw van Capgemini betreft het een oud gerucht.

Het is mogelijk dat buitenlandse partijen interesse hebben in Getronics of delen ervan. Voor het Duitse T-Systems zou een overname goed passen in de plannen om in Nederland fors uit te breiden, maar ook hier zegt een zegsvrouw van gesprekken niets te weten. De it-dochter van Deutsche Telekom staat overigens zelf in de schijnwerpers, nu het moederbedrijf heeft laten weten op zoek te gaan naar een partner. Of dit een totale verkoop van het bedrijf betreft, daarover kon de woordvoerster nog niets zeggen.

Een uitgebreid verhaal over de onrust in de dienstensector staat in de vandaag verschenen Computable nr. 19.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.