Managed hosting door True

Atos Origin haalt verkoopplannen van tafel

De Franse it-dienstenleverancier Atos Origin gaat als zelfstandige organisatie verder. Plannen om 'onderdak' te zoeken bij een andere multinational zijn van tafel. Het bedrijf gaat op zichzelf verder.

Atos Origin meldde in maart 2007 dat het samen met de financiële adviseurs Rothschild en Goldman Sachs zijn ‘strategische opties’ bekeek. Het leek erop dat Atos Origin zichzelf in de etalage wilde plaatsen. Dat is nu niet meer het geval, meldt het bedrijf naar aanleiding van de resultaten in het eerste kwartaal.

Dat het bedrijf op zichzelf blijft opereren, impliceert wel grondige wijzigingen. Expliciet wordt enkel het woord ‘efficiëntie’ gebruikt in combinatie met ‘organische groei’. Voorts meldt de ict-dienstverlerer zijn offshoringsdoelstellingen op te trekken van 6100 naar achtduizend mensen tegen 2009. Atos Origin zegt nu ook dat het groeimogelijkheden in Azië onderzoekt.

In het eerste trimester steeg de omzet met 6,9 procent tot 1,435 miljard euro. Het bedrijf verwachtte een groei van 8,5 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nu kunnen ze rustig nadenken over een fusie met T-Systems, CAP Gemini, etc. of een overname door HP of het opkopen van Siemens Business Sevices.
De druk is weer van de ketel en de koers daalt weer, nu de speculatie uit de lucht is.
Het doel van Bernard is nog steeds om 10 miljard euro omzet te halen en dat is niet mogelijk met organische groei. Dat betekend grote overname of overgenomen worden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-14T15:27:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.