Managed hosting door True

Salaris van ict-manager stijgt

Het bruto salaris van de ict-manager steeg het eerste kwartaal van 2007 met 3,9 procent. Het is de enige ict-functie die een stijging in het salaris laat zien.

Het salaris in de ict-sector is het eerste kwartaal van 2007 gedaald met 0,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van Eprom, dat organisatieadviseurs levert. Vooral de ict'ers in planning & control zagen het bruto salaris sterk dalen, namelijk 5,7 procent. Het salaris van ict'ers werkzaam bij het operationeel beheer daalde met 2,1 procent. Systeemontwikkelaars zagen het salaris met 1,3 procent dalen. Het salaris van de ict-manager steeg daarentegen met 3,9 procent.

"Vorig jaar zagen we al een schaarste, maar dat uitte zich nog niet in het salaris. Uit onderzoek van de HBO-raad blijkt ook dat er een schaarste is naar gespecialiseerd ict-personeel. En die angst zie je ook al terug in de salarissen", zegt Loes de Cock van Eprom. De reden waarom het nu nog vooral het salaris van de manager hoger uitvalt is volgens De Cock omdat deze mensen vaak ook meer salaris vragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

typisch , de hooste lonen stijgen , de laagste dalen

Gelukkig zijn er ook uitzonderingen... ik heb als dienstverlenend ict'er in het mkb niet te klagen.

Dit is zo tegenstrijdig met het bericht dat er maar weinig nieuwe/verse werknemers bijkomen vanuit opleidingen. Hoe wil je dit probleem anders oplossen dan het aantrekkelijk te maken door middel van salaris verhogingen?

Vreemd, snap dit niet. Heb sinds kort mijn cv online en ik word bedolven onder de reacties! Systeembeheerder met 8 jaar unix/windows ervaring. Denk dat er voor mij wel een loonsverhoging inzit.

En waarom vragen de vaste medewerkers dan geen Loyaliteits Bonus?

Conclusie: Er is geen schaarste aan IT'ers maar aan managers? Dat probleem hebben wij in elk geval niet.

Ik heb gehoord dat er geen werk is in de ict klopt dat?

Dat ligt er maar net aan hoe oud je bent Johan. Ben je ouder dan 45? Welnu, als je een baan hebt blijf dan stevig zitten waar je zit. Heb je geen baan meer? Tijd om je te laten omscholen. Ben je nog bezig met je opleiding, zou ik je aanraden een andere sector te kiezen tenzij je echt uitzonderlijk goed bent en van plan bent uitsourcing trajecten te gaan begeleiden in wat voor capaciteit dan ook. Veel wijsheid toegewenst.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.