Quarterdeck fors in het rood

Het zijn moeilijke tijden voor softwarefabrikant Quarterdeck (QDEK). Het bedrijf annonceert een verlies van 75 miljoen dollar over fiscaal 1996. Vorig jaar werd nog een winst geboekt van 11,2 miljoen.

De omzet steeg met 13 procent tot 133 miljoen dollar. Quarterdeck wijt de magere resultaten aan tegenvallers op de Internet-markt en aan de geringere vraag naar produkten voor geheugenbeheer. Bovendien moest de onderneming afschrijven op een acquisitie en werden de resultaten negatief beïnvloed door een herstructurering.
Verontrustend zijn met name de financiën in het laatste kwartaal van het zojuist afgesloten boekjaar: de omzet kelderde met 37 procent naar slechts 19,7 miljoen dollar. Dit is nog niet de helft van de 47 miljoen dollar omzet van het tweede kwartaal. Het vierde kwartaal werd dan ook afgesloten met een nettoverlies van maar liefst 55 miljoen dollar. Quarterdeck werkt nu aan een nieuw 'strategisch plan'. Het hoopt dit beleid in de komende twee kwartalen vorm te geven en bekend te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.