Managed hosting door True

Topman Read vertrekt bij LogicaCMG

Martin Read, bestuursvoorzitter bij LogicaCMG, kondigde afgelopen zondag aan te vertrekken zodra een opvolger is gevonden. Het besluit volgt op de omzetwaarschuwing die de automatiseerder vorige week gaf voor de Britse activiteiten.

Na veertien jaar bestuursvoorzitterschap bij LogicaCMG heeft Martin Read besloten zijn functie beschikbaar te stellen. De ceo blijft aan tot de onafhankelijke nominatiecommissie een geschikte opvolger heeft gevonden.

In een persbericht schrijft de automatiseerder dat het vertrek van Read verband houdt met speculaties na de teleurstellende cijfers van de Engelse activiteiten van LogicaCMG. "In het licht van speculaties naar aanleiding van de jongste bedrijfscijfers, heeft Martin Read besloten zijn pensioneringsplannen te versnellen." Vorige week gaf het bedrijf een omzetwaarschuwing af, wat leidde tot een koersval van ruim 9 procent op de Amsterdamse MidKap-index. Vooral de tegenvallende resultaten en marges in het Verenigd Koninkrijk zijn hier volgens het bedrijf debet aan. Eerder meldde de automatiseerder dat ook de dure euro en tijdelijke capaciteitsproblemen in Frankrijk de resultaten drukten. Desondanks heeft Read alle vertrouwen in de toekomst van LogicaCMG. "Het bedrijf heeft een ideale positie om nog succesvoller te worden en ik weet zeker dat dat gaat lukken in de volgende fase van de geschiedenis."

Zakenbank FBS Bankiers vermoedt dat er sprake is van een afgedwongen aftreden. "LogicaCMG haalt al enige tijd de door haar uitgesproken doelstellingen niet", aldus de bank. Tegelijk wijzen de analisten van de zakenbank erop dat in de laatste twee jaar ook goede stappen zijn gezet. "Zo is de laatste tijd afscheid genomen van onderdelen die niet tot de kernactiviteiten behoren en is via aankopen groei gezocht in gebieden die rond Nederland en het Verenigd Koninkrijk liggen."

Aandeelhouders lijken niet ontevreden met Reads aangekondigde vertrek. De dag na de bekendmaking steeg de waarde van het aandeel LogicaCMG op het Damrak met 2,2 procent. Hiermee was het een van de grootste stijgers.

Onder het bewind van Read groeide LogicaCMG uit van een bedrijf van drieduizend werknemers tot een van veertigduizend, verspreid over 41 landen. In 2002 nam Logica concurrent CMG over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.