Java in de fout en veel te traag

Wetenschappers op de Amerikaanse Princeton Universiteit hebben een fout in de beveiliging van een in Java ontwikkelde Netscape-applicatie ontdekt. Als gevolg daarvan is het mogelijk dat kwaadwillenden een zogenaamde 'applet' construeren die verderf kan zaaien in andermans computer.

Netscape reageerde razendsnel en zegt inmiddels een softwarepatch te hebben die de beveiliging verbetert. De patch controleert alle bestanden op veiligheidsrisico's. De Java-applets kunnen nu ook niet langer de lokale harde schijf en directories van een PC doorzoeken. De verbeterde versie van Navigator (2.01) kan men ophalen vanhttp://www.netscape.com.
Er bestaan inmiddels ook initiatieven om de verwerking van Java-applets aanmerkelijk te versnellen. Java is nu nog een interpreter-programmeertaal, net als bijvoorbeeld Basic. Dat heeft als nadeel dat Java traag is. Een aantal bedrijven werkt nu aan een zogenoemdereal time compiler voor Java die applets compileert op het moment dat ze binnenkomen van het Net. Compileren is op zich een moeizaam en tijdrovend proces, maar omdat het downloaden ook behoorlijk wat tijd in beslag neemt, is er ruimte om de kleine programmaatjes te compileren. Java-applets in gecompileerde vorm kunnen ruim twintig keer sneller verwerkt worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.