Dec maakt clustering geschikt voor Unix

Digital heeft zijn bekende clustertechniek geschikt gemaakt voor de Unix-omgeving. Het produkt bestaat uit een combinatie van Dec's Tru Cluster met Oracle's Parallel Server.

Dankzij het vervlechten van deze twee technieken levert het systeem prestaties die met kop en schouders uitsteken boven die van Tandem, Hewlett-Packard, Silicon Graphics en Sun. Bij clustering worden systemen gekoppeld op een zodanige manier dat een gebruiker ze kan beheren alsof het één systeem is. Het grote voordeel is dat een applicatie zonodig gebruik kan maken van extra processorkracht en geheugenruimte. Daardoor schieten de prestaties omhoog.
In een benchmark volgens TPC-C boekte de Tru Cluster-oplossing een recordsnelheid van 30.390 transacties per minuut voor de ongekend lage prijs van 305 dollar per tpm-C (transacties per minuut volgens TPC-C). Het betrof een configuratie van vier Alpha-servers met 32 processoren en 32 gigabyte geheugen onder Unix en met Oracle Parallel Server. Met Tru Cluster mikt Digital vooral op applicaties die moeten werken op bedrijfsomspannend niveau. De Tru Cluster-oplossing is direct beschikbaar. Een cluster kan momenteel maximaal vier knooppunten bevatten. Digital wil dit uitbreiden tot acht, maar kan nog niet aangeven wanneer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.