Alliantie 3Com, IBM en Bay Networks

3Com Corporation, IBM en Bay Networks hebben een alliantie gesloten voor het ontwikkelen van open gestandaardiseerde interoperability-specificaties en testvoorzieningen voor lokale netwerken.

Met dezenetwork interoperability alliance(NIA) willen de drie bedrijven gebruikers in staat stellen om hun netwerken eenvoudiger te ontwerpen en in te zetten. Uiteindelijk streeft NIA naar de integratie van desktops, servers en hardware-voorzieningen, zowel aan de rand van als binnen het netwerk.
Op dit moment hebben lan-gebruikers de keus uit een verwarrende verscheidenheid aan specificaties, technologieën en standaarden. Dit bemoeilijkt de produktkeuze en werkt vaak belemmerend op de performance en de uitbreiding van het netwerk, aldus NIA. De alliantie is bezig een aantal standaarden te ontwikkelen waardoor de netwerkomgeving een meer open karakter krijgt en eenvoudiger op te zetten is. Gedacht moet worden aan een eenduidig systeem-framework en standaarden voor hybride netwerken van switches, routers, lan's en atm. De drie partijen zullen hun kerntechnologieën hierbij inzetten, zoals Baysis van Bay Networks, 'Switched virtual networking' metmultiprotocol switched servicesvan IBM en 3Com's 'Transcend virtual networking'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.