Detailhandel loopt warm voor IT

Door de toenemende concurrentie en de afnemende marktgroei binnen de detailhandel zien steeds meer detaillisten een sterkere klantgerichtheid als de sleutel tot succes.

Ze veranderen hun manier van werken en gaan over op nieuwe IT-technologieën. Zo zijn ze beter in staat in te spelen op de behoeften van de consument. Dit is de teneur van het Amerikaanse rapportcreating the consumer centric retailer, gebaseerd op onderzoek van Computer Sciences Corporation en Retail Info Systems News.
Veel detaillisten beschouwen een doelgerichte bedrijfsstrategie als een noodzaak om de activiteiten beter af te stemmen op de consument. De inzet van technologieën alsdata warehousing enexecutive information systems worden steeds vaker als belangrijke onderdelen gezien van zo'n bedrijfsstrategie, zo komt uit het onderzoek naar voren. Met deze hulpmiddelen ontwikkelen detaillisten activiteiten, zoals vaste klantenprogramma's, micro marketing enstoremanagers enbuyer workbenches. Ook Internet zien zij als een bruikbaar medium om de consument te bereiken. Hoewel online shopping-programma's nog maar op beperkte schaal op het net te vinden zijn, is de verwachting dat dit aantal de komende tijd flink groeit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.