TCP/IP werkt niet goed in de ruimte

Wetenschappers van Nasa hebben ontdekt dat het Internet-protocol TCP/IP niet goed werkt in de ruimte. Dit is een grote slag voor de satellietindustrie, die plannen heeft om meer dan 20 miljard dollar te investeren om moderne communicatiediensten, zoals het World Wide Web, beschikbaar te maken op verafgelegen plekken.

Tientallen miljoenen privé-gebruikers en bedrijven hebben daar nu geen snelle toegang tot het Web. Als satellieten niet naadloos kunnen samenwerken met het Internet, betekent dat een investering van tientallen miljarden dollar in zendinstallaties op aarde. Om de satellieten wel TCP/IP te kunnen laten spreken, zouden ze over dezelfde eigenschappen moeten beschikken als glasvezelnetwerken: breedband-kanalen, lage foutpercentages en weinig vertraging. Dat zegt een woordvoerder van sattelietfirma Teledesic. Fred Baker, voorzitter van de Internet Engineering Taskforce (IETF), is van mening dat een aanpassing van het protocol in ieder geval niet de werking op aarde mag verslechteren. Het zijn vooral de enorme afstanden die de gegevensstromen naar de satellieten moeten afleggen die de problemen veroorzaken. Een oplossing hangt voorlopig nog in de ruimte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.