Internet spil in strategie Oracle

Internet wordt hoe langer hoe meer de spil in de bedrijfsstrategie van Oracle. Niet voor niets introduceerde de onderneming het laatste jaar nieuwe begrippen als de Netwerk Computer (NC), een bijpassende architectuur (NCA) en paste het de ontwikkelomgevingen aan om eenvoudiger Internet-applicaties te kunnen ontwikkelen.

Binnenkort komt ook de nieuwste versie van het kantoorautomatiseringspakket Office op de markt, voor de gelegenheid omgedoopt tot Inter Office. Kenmerk van dezesuite is dat alle applicaties - tekstverwerker, agenda, adressenlijst - te benaderen zijn met standaard webbrowsers. De gebruiker hoeft niet meer lokaal te beschikken over de jongste versies van het pakket, de software bevindt zich grotendeels op de server.
Op termijn zijn Internet-versies te verwachten van bedrijfstoepassingen voor de financiële en personeelsadministratie, voor produktiebeheer en voor logistiek. Ook organisaties die zelf applicaties ontwikkeld hebben op basis van de database en tools van Oracle worden op korte termijn geholpen. Naar verwachting komt de onderneming op zeer korte termijn op de markt met een tool waarmee bestaande toepassingen relatief eenvoudig te voorzien zijn van een Internet-interface. Volgens berichtenThe Wall Street Journal moet dit hulpmiddel het proces in enkele dagen kunnen voltooien, een klus die zonder tools vaak maanden in beslag neemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Klopt: Oracle heeft met de ontwikkeling richting Fusion met Fusion Middleware en als nieuwe gebruikers interface/portal WebCenter een strategie gekozen om radicaal naar de 'Next Generation Applications' toe te werken: Fusion Applications (2010 eerste modules!?). Onder SOA Design Principles en SaaS Ready.
Ik denk dat iedere zichzelf respecterende software leverancier internet (of Coud Computing) proactief moet omarmen. Die dat niet doen komen binnen 5 jaar serieus in de problemen ... Hetzelde geldt voor ondernemingen overigens!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.