Handboek Workflow Coalition

De internationale Workflow Management Coalition heeft in Amsterdam zijn jaarvergadering gehouden. De coalitie werkt al sinds 1993 aan een referentie-model waarin vijf interfaces behandeld worden.

Overdracht van procesdefinities (interface 1); koppeling naar het individu (2); koppeling naar de verticale applicatie (3); interoperability tussen verschillende workflow-engines (4); en uitwisseling van gegevens voor systeembeheer (5). In februari werd een eerste versie van interface 2 vrijgegeven. Een verbeterde versie hiervan zal begin 1997 gepubliceerd worden. In februari 1997 wil de coalitie een voorlopige versie van interface 1 uitgeven.
Een voor de betrokkenen belangrijke aankondiging tijdens de vergadering was het beschikbaar komen van The Workflow Handbook 1997. Dit handboek wordt opgebouwd uit een aantal door leden geschreven artikelen betreffende standaardisatie. Tevens worden een woordenlijst, een referentiemodel en een volledige uitleg van de verschillende interfaces in dit boek gepubliceerd. Ander belangrijk nieuws is het feit dat er van 19 tot 22 november volgend jaar door de International Organisation of Standardization (Iso) gesproken wordt over de groupware-standaarden die de Wfmc heeft opgesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.