Managed hosting door True

Nieuw kapitaalfonds voor it-sector

Prime Technology Ventures (PTV) is begonnen met het ophalen van kapitaal voor een nieuw fonds. Men streeft naar 150 miljoen euro. Het fonds, PTV III genaamd, is bestemd voor investeringen in de it-sector en richt zich vooral op innovatieve bedrijven op het gebied van internet en draadloos.

Durfkapitalisten zoals Parcom Ventures (ING) en het internationale Adams Street Partners hebben al deelname toegezegd. Verder is PTV in gesprek met professionele beleggers zoals pensioenfondsen, vermogende families en intermediairs die contacten hebben met (privé-)investeerders.

Participatiemaatschapij PTV investeert in Europese ondernemingen in de informatietechnologie en aanverwante sectoren. Het nieuwe fonds is bedoeld voor jonge en volwassen bedrijven. Oprichter Sake Bosch kiest hier bewust voor uit het oogpunt van risicospreiding. Alleen firma's die in de ogen van PTV III de potentie hebben uit te groeien tot een internationaal opererende, toonaangevende club maken kans op een investering. Het nieuwe kapitaalfonds beperkt zich daarom niet alleen tot Nederland, laat Bosch weten.
Volgens de geldverschaffer sluit PTV III aan op de trend dat er steeds meer draadloze diensten worden aangeboden. "Denk aan televisiebeelden op de mobiele telefoon of instant messaging. De technologieën die nodig zijn voor deze trends zijn vaak ontwikkeld door start-ups. PTV investeert daarin."

Het nieuwe fonds volgt PTV II op, dat in 2001 werd gelanceerd en investeerde in onder andere MarketXS (in 2006 gekocht door Markit), Watermark (in 2006 in handen van Qurius) en Human Inference (in 2007 overgenomen door GIMV). Het fonds investeerde verder in Global Collect, 3mensio Medical Imaging, Nedstat, Netdialog en een aantal buitenlandse ondernemingen. Onlangs deed het nog een investering in Adjustables, een start-up op het gebied van 'online video advertising'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.