Ballmer: Microsoft houdt zich aan monopolie-regels

Microsoft-topman Steve Ballmer vindt de klacht van Google dat Microsoft inbreuk zou maken op een patent van Google ongegrond. Volgens Google maakt Microsoft het onmogelijk een zoekprogramma van de concurrent in Vista te gebruiken.

Microsoft schendt, volgens Google, de afspraken die het maakte met het ministerie van Justitie. Microsoft werd in 2002 schuldig gevonden aan kartelvorming. Microsoft heeft met het ministerie afgesproken dat het geen applicaties mag tegenwerken op het besturingssyteem. Ballmer vindt de bewering van Google ongegrond: "Wij houden ons aan de regels die zijn afgesproken met de overheid. Alle beschuldigingen die zeggen dat dit niet zo zou zijn, zijn ongegrond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat is inderdaad niet zo netjes van Google, aangezien het vrij eenvoudig is Google toe te voegen als zoekmachine in Internet Explorer 7.

Naast het vergrootglas klik je op het pijltje naar beneden en dan op "Find More Providers...". Net zo eenvoudig als in bijvoorbeeld Firefox die ik dagelijks gebruik.

Verteld Balmer ook nog waarom het ongegrond is? De beredenering van Google is een open deur, echter over de verklaring van Balmer wordt in dit artikel niks gezegd. Niet echt informatief dus....jammer

Intussen heeft Google gekijk gekregen, en gaat Mircosoft Vista aanpassen tegen einde 2007, maar intussen hebben ze wel weer 1 jaar de concurrentie dwars gezeten...
MS heeft zijn monopoliestreken nog steeds niet verleerd.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-06-18T11:38:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.