Managed hosting door True

Microsoft zwicht voor kritiek Google

Microsoft maakt aanpassingen in de zoekfunctie van Windows Vista. De softwaregigant doet dat na klachten van Google.

Volgens Google maakt Microsoft het onmogelijk om anders dan met de ingebouwde zoektool de computer te doorzoeken. En daarom overschrijdt de softwaregigant de afspraken die het vijf jaar geleden heeft gemaakt met het Amerikaanse ministerie van Justitie. Google stapte daarom naar de rechter. De rechtszaak zal 26 juni plaatsvinden.

Microsoft zegt toe de zoekfunctie in Vista aan te passen en bouwt in de nieuwe versies van Vista een optie in - genaamd ‘Instant Search' - waarmee gebruikers zelf het standaard desktopzoekprogramma kunnen selecteren. Een link naar de nieuwe zoekfunctie komt ook in Internet Explorer en het ‘Start'-navigatiemenu. De nieuwe functie wordt ook toegevoegd in het eerste service pack van Vista. Dit wordt aan het einde van dit jaar uitgebracht.

Ballmer liet begin deze week nog weten dat hij het absoluut niet eens is met de uitspraken van Google. Google noemt de aanpassing een stap in de goede richting. David Drummond, Google Chief Legal Officer in een verklaring: "Ze kunnen nog meer hun best doen om consumenten toegang te geven tot alternatieve programma's om te zoeken op de desktop".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een heel goed idee! Microsoft zou veel meer programma's moeten toelaten op hun systeem. Het is toch schandalig dat je programma's, die wel in XP gebruikt kunnen worden, niet kan gebruiken in Vista.
Ik hoop dat daar ook wat aan gedaan wordt.

Ik begrijp niet waar iedereen nu zo'n drukte over maakt. Het gaat er toch om wat de gebruiker gaat gebruiken. Als deze prefereerd om met de zoekfunctie van Microsoft te werken dan werkt hij daarmee. En anders Google of een andere zoekmachine. De gebruiker doet toch wat hij zelf wil, al staat de pc vol met toepassingen van bv Microsoft of Google. Dit wordt gewoon genegeerd. Net als Internet Explorer, daar is ook een prima vervanging voor Firefox of de nieuwe Safari. Ik snap de drukte niet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.