Glasvezel niet nodig tot aan de woning

PTT Telecom voelt er niets voor glasvezelkabels tot aan de woningen aan te leggen. Glasvezel is niet nodig voor privé-gebruik. Nieuwe technische ontwikkelingen zorgen voor meer compressie en dus beter gebruik van de traditionele infrastructuren.

Voordat de infrastructuur verder wordt verglaasd, denkt PTT Telecom eerst aan Adsl. Deze compressietechniek voor multimedia- toepassingen zal binnen enkele jaren beschikbaar komen. Het gebruik van Adsl is een tussenstap die per klant inzetbaar is. De investeringen in glasvezel zullen zich de komende jaren dan ook richten op de zakelijke markt.
Dit is de voornaamste conclusie uit het rapport 'KPN Meerjarenbeleid concessies 1996-2000', dat onlangs naar de Tweede Kamer is gestuurd. Hoewel men er van overtuigd is dat de consument steeds meer thuis gaat studeren, werken en ontspannen, biedt het huidige aansluitnet nog voldoende ruimte om op brede schaal interactieve diensten in te zetten. Hier hoort ook de inzet van Isdn bij. Samen met derden wordt Isdn in de consumentenmarkt tot ontwikkeling gebracht. Eventueel zal capaciteit van energie- en kabelbedrijven en andere aanbieders worden ingehuurd, als de vraag naar bandbreedte dat gewenst maakt. In de laatste tien jaar werd bandbreedte honderd keer goedkoper. In de volgende tien jaar gaan de prijzen van bandbreedte met een factor 1000 omlaag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.