Apple stijgt op groene lijst

Apple staat niet meer onderaan de groene lijst van Greenpeace. In de 'greener guide to electronics', een ranglijst voor schoon ontwerp en recycling, steeg Apple van de veertiende naar de tiende plaats.

Apple dankt zijn verbeterde positie aan het stellen van een termijn voor de uitbanning van pvc en broomhoudende vlamvertragers. Ook het recycling-beleid is verbeterd.

Lof
Apple kreeg in het verleden van de milieuorganisatie veel kritiek te verduren omdat het in de groene lijst (die elk kwartaal verschijnt) consequent op de laatste plaats eindigde. Nu is er lof.

Greenpeace: "Apple zou zelfs een groene concurrent kunnen worden van hoger genoteerde bedrijven als de langverwachte iPhone werkelijk een milieuvriendelijk product wordt."

Nokia staat bovenaan het groene klassement. Dat komt vooral doordat de Finse fabrikant van telecom-apparatuur het gebruik van broomhoudende vlamvertragers en pvc volledig heeft afgeschaft. Sony is nu hekkensluiter.

Begin mei voerde Greenpeace actie voor het Nederlandse kantoor van Apple in Bunnik (zie artikel met video). Activisten deelden toen groene appels uit aan het Apple-personeel.

De volledige lijst is te vinden op de site van Greenpeace.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-06-29T09:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.