BiZa selecteert pilots voor OL2000

Een stuurgroep onder leiding van staatssecretaris Kohnstamm van Binnenlandse Zaken heeft vijftien proefprojecten geselecteerd voor het automatiseringsprogramma Overheidsloket 2000 (OL200).

In OL2000 experimenteren gemeenten en bedrijven met mogelijkheden om de dienstverlening aan de burger te verbeteren door middel van een elektronisch loket.
De nu aangewezen projecten hebben betrekking op drie onderwerpen. Een daarvan is de dienstverlening aan ouderen en gehandicapten. Daarvoor zijn aangewezen de gemeenten Aalburg, Almelo, Alphen aan den Rijn, Eindhoven, Emmen en Utrecht. Vier gemeenten werken aan een 'ken-uw-rechten-zuil': Enschede, Leiden, Meppel en Voorburg. Zes pilots richten zich op de vastgoedbalie, waarvan een project in de Amsterdamse regio het omvangrijkst is. Daarin nemen deel: Amstelveen, Amsterdam, Haarlemmermeer, Purmerend en Zaanstad. Verder wordt met de vastgoedbalie geëxperimenteerd in de gemeenten Den Haag, Nijmegen, Tilburg en Tytsjerksteradeel.
De pilots, die elk een 'referentiegroep' kennen met gemeenten die nog niet zo ver zijn, maar zich wel alvast willen warmlopen, worden ondersteund door een programmabureau. Dit moet landelijke invoering van het elektronische loket bevorderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.