Managed hosting door True

ICT belangrijkste banenmotor in Nederland

vacature

De ict-sector groeit de komende twee jaar met ongeveer 30.000 banen per jaar.

Een groot deel van de landelijke groei in werkgelegenheid is de komende paar jaar te danken aan de ict-sector. Samen met het uitzendwezen zorgt de sector voor de helft van alle nieuwe banen. Dat blijkt uit prognosecijfers van het CWI.

De ict-sector groeit de komende twee jaar met ongeveer 30.000 banen per jaar. Na 2008 zal het aantal banen in deze sector minder uitbundig groeien, waardoor de extra vraag naar ict-personeel iets terugvalt. Dat berekende het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) in zijn arbeidsmarktprognose over de jaren 2007 tot 2012. Het rapport kwam eind juni beschikbaar.

Vooral hogeropgeleiden profiteren van de hausse in de economie. In deze groep verwacht het CWI de komende twee jaar een groei van 60.000 banen per jaar. Daarna valt de groei iets terug. De instelling beredeneert dat deze ontwikkeling voor een groot deel wordt veroorzaakt door de ict en de overige zakelijke dienstverlening, zorg en welzijn. In de ict is ongeveer 40 procent hogeropgeleid.

De sterkste ict-groei doet zich voor in de noordelijke Randstad. Volgens het CWI speelt hierbij ook de nabijheid van Schiphol een rol. Voor veel technologiebedrijven is het ook belangrijk om bijvoorbeeld bij datacenters en snelle glasvezelverbindingen te zitten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.