Elektronische belastingaangifte succes

Meer dan 380.000 belastingplichtigen hebben door middel van een diskette of via een modem de aangifte van de inkomstenbelasting 1995 elektronisch verzorgd. Staatssecretaris Vermeend (Financiën), die hierover schriftelijk aan de Tweede Kamer rapporteerde, noemt de proef een groot succes.

Het fiscale experiment met de zogenoemde 'aangiftediskette' voor de inkomstenbelasting is mogelijk geworden door de aanvaarding van het wetsvoorstel Wijziging van de Algemene wet inzake rijksbelastingen en van enige andere wetten in verband met de invoering van de mogelijkheid tot het doen van aangifte op elektronische wijze.
In totaal zijn tot nu toe 460.000 diskettes op aanvraag verzonden. Daarvan hebben 300.000 belastingplichtigen hun aangifte 'offline' gedaan en ongeveer 80.000 'online'. De proef wordt voortgezet en de bewindsman onderzoekt tevens of aangifte via Internet mogelijk is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.