V&W wil doelmatig transport via inzet IT

Minister Annemarie Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) wil dat de planning van routes, het navigeren en het elektronisch uitwisselen van gestandaardiseerde berichten snel gemeengoed wordt in het zogeheten intermodaal transport.

Daarvan is sprake als voor het transport van goederen gebruik wordt gemaakt van verschillende vervoerswijzen. Te denken valt aan vervoer per rail, over water, de weg en door de lucht.
De minister wil een actieve rol spelen bij het totstandkomen van telematica-voorzieningen ten behoeve van het intermodaal transport. Het vervoer per rail, over water of over de weg en door de lucht moet zo doelmatig mogelijk gaan. Verkeer en Waterstaat wil hiertoe bijdragen middels voorlichting en demonstratieprojecten. Ook de diverse marktpartijen aan de vraag- en aanbodkant zullen bij elkaar worden gebracht.
Bij de telematica-infrastructuur ligt de nadruk op standaardisatie en integratie. Het gaat om de verbetering van de beschikbaarheid en kwaliteit van voorzieningen en diensten (elektronische snelweg). Te denken valt aan edi,smart card,transponders, boordcomputers, radioplaatsbepaling (Loran-C en GNSS) en 'multimodale transportinformatie'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.