LogicaCMG bouwt productontwikkeling af

LogicaCMG richt zich volledig op het verlenen van diensten. De verkoop van twee productlijnen voor salarisverwerking aan Centric past in deze strategie. Voor de divisie HRM & Payroll Solutions blijven de grote klanten over.

 Vorige week kondigde LogicaCMG aan dat het een deel van de salarisverwerkingslijn in Nederland aan Centric verkoopt. Het betreft de productlijnen PersMaster/PayMaster voor het midden- en kleinbedrijf en PersMaster voor de Overheid/PASO (lokale overheden). Zo'n vijftig medewerkers stappen over naar Centric.
Joost Rueck, directeur marketing en communicatie van LogicaCMG, zegt dat deze verkoop past in het beleid om te stoppen met het bouwen van producten. "Wij willen ons volledig focussen op het verlenen van diensten met een hoge toegevoegde waarde. LogicaCMG is geen productenbedrijf. Dat zit niet in ons DNA. Eerder al hebben we daarom de divisie Telecom Products van de hand gedaan."

Bij de tak HRM & Payroll Solutions, waar nog 175 mensen werken, speelde verder mee dat LogicaCMG op termijn alleen nog de grotere klanten (meer dan vijfhonderd werknemers) wil bedienen. Bij deze groep tracht de automatiseerder niet alleen de salarisverwerking te regelen, maar ook extra diensten te kunnen uitvoeren, zoals het overnemen van de personeelsadministratie en het bijhouden van de verzuimregistratie. "Bedrijven zien salarisverwerking tegenwoordig als een standaarddienst. Om hun afdeling Personeelszaken verder te ontlasten kijken zij of ook andere standaardtaken, zoals het doorvoeren van mutaties in het personeelsbestand, buiten de deur kunnen worden uitgevoerd."
De personeelsinformatie- en salarisverwerkingssystemen die LogicaCMG hierbij inzet zijn door andere partijen ontwikkelde standaardoplossingen. Er lopen samenwerkingen met SAP en Oracle. Voor opdrachtgevers die niet met deze pakketten werken, beschikt de it-dienstverlener over software van het Duitse P&I. Afgelopen juni sloot LogicaCMG hiervoor een partnership met het bedrijf uit Wiesbaden. Het eigen PMS/Payfact-product voor grote klanten wordt gemigreerd naar P&I-toepassingen.

Ovum noemt de vervreemding van de salarisverwerking voor de lokale overheid en het mkb een verstandige zet. Het analistenbureau stelt dat het bij deze segmenten hoofdzakelijk gaat om pure transactieverwerking met weinig mogelijkheden voor aanvullende dienstverlening. Concurrentie wordt dan ook vooral op prijs gevoerd, en niet op onderscheidend vermogen. Om rendement te kunnen behalen zijn hoge volumes nodig. Volgens Ovum is dit niet een marktsegment waar LogicaCMG zich met zijn kennis van business process outsourcing op moet richten.

De salarisverwerkingslijn die aan Centric is verkocht, draaide een omzet van bijna 10 miljoen euro. Het deel dat achterblijft is goed voor (naar schatting) circa 30 miljoen euro. Volgens Rueck betekent de nieuwe koers voor HRM & Payroll Solutions niet dat er nog meer medewerkers moeten vertrekken. Sterker nog, het bedrijf zoekt extra mensen die kennis hebben van de personeelsmarkt en om de helpdesks te bemensen die zijn ingericht om vragen van klanten te beantwoorden. Het beheer van de 'HRM Payroll'-dienstverlening loopt overigens via de 'global services delivery'-tak van LogicaCMG.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Centric

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-16T14:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.