Winst Cap Gemini vervijfvoudigd

Cap Gemini behaalde vorig jaar een nettowinst van 280 miljoen franc (50,1 miljoen dollar), een vervijfvoudiging van het resultaat in 1995. De omzet steeg van 11,3 miljard franc naar 14,8 miljard franc. Voor 1997 verwacht het Europese IT-bedrijf een omzet van 18 miljard franc.

De bemoedigende resultaten - het bedrijf draaide in 1994 nog volop verlies - worden toegeschreven aan lagere rente-afdragingen en een sterke groei in systeemintegratie en 'new business', zoals electronische handel en Internet-diensten. Cap Gemini was vooral succesvol in het aanbieden van de combinatie IT-diensten met consultancy. Dit jaar trekt het bedrijf deze lijn door, ondermeer door de aankoop van het Franse consultancy-bureau Groupe Bossard. Ook wil het bedrijf verder doorstoten op de Amerikaanse en Zuidoost-Aziatische markt door de concurrentie aan te gaan met EDS en IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable