Ronald Rittenmeyer nieuwe CEO van EDS

ron rittenmeyer

EDS-ceo Michael Jorden geeft per september het stokje over aan Ronald Rittenmeyer. Deze is nu nog coo van het bedrijf. Beiden heren verwachten dat klanten en werknemers weinig van de overgang zullen merken.

Ronald Rittenmeyer wordt de nieuwe ceo van dienstverlener EDS. De huidige ceo Michael Jordan blijft voorzitter van de raad van bestuur. Rittenmeyer pakt zijn nieuwe functie in september op. Tot die tijd blijft hij zijn huidige functie van chief operating officer bij EDS bekleden. Hij is per direct gekozen als lid van de raad van bestuur.

Rittenmeyer zei tijdens de persconferentie gisteren dat hij verwacht dat de overgang rustig zal verlopen. "Ik ben de afgelopen zes maanden al president van dit bedrijf geweest. Ik heb veel met Ron samengewerkt en denk dat de overgang tussen ons naadloos zal verlopen", aldus de nieuwe ceo.

Het aftreden van Jordan is geen verrassing. Jordan is inmiddels 70 en ging in 1998 al met pensioen. Hij was toen ceo van de Amerikaanse televisiemaatschappij CBS. Jordan kwam in 2003 bij ict-bedrijf EDS aan het roer. Sindsdien concentreert EDS zich op uitbesteding en business process outsourcing. Nu het bedrijf in wat rustiger vaarwater is gekomen lijkt het juiste tijdstip te zijn gekomen om het stokje over te geven.

Rittenmeyer begon zijn carriere bij EDS in 2005 als executive vice-president verantwoordelijk voor Service Delivery. Later promoveerde hij tot coo. In december 2006 werd hij benoemd tot ook president van EDS. "Ron Rittenmeyer heeft een belangrijke rol gespeeld in de transformatie van EDS", zegt Jordan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-20T16:16:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.